2020 – Regler

Deltakelse

  • Norgesmesterskapet i Massasje er åpent for profesjonelle massører fra hele verden.
  • Deltaker må ha sin egen ansvarsforsikring. De fleste har dette gjennom sin utøverorganisasjon. De som ikke har dette kan søke om gjestemedlemskap i Norsk Massasjeforening.
  • Alle deltakere må registrere seg via påmeldingsskjemaet på dette nettstedet og betale faktura for deltakeravgift. Påmeldingen er bindende og avgiften vil ikke bli refundert.

Konkurransekategorier

Det konkurreres i 4 kategorier innenfor massasje. Hver kategori har sin egen resultatliste og vinner. Deltakerne kan delta i flere kategorier. I tillegg avholdes det en finale hvor de beste deltakerne fra alle kategorier møtes, og det kåres en Norgesmester.

Klassisk Massasjeterapi. Her inngår vanlige massasjegrep for hud og muskler, og terapeutiske metoder som vibrasjon, pressur, stretching og andre teknikker som forholder seg til vestlig medisinsk teori. Massasjen utføres direkte på huden med olje eller krem. Ingen verktøy er tillatt. Det legges vekt på presisjon og terapeutisk effekt.

Tradisjonell Thaimassasje. Her inngår både den yogainspirerte stilen og den mer trykkpunktbaserte stilen. Begge har som mål å åpne blokkeringer og balansere energiflyten i kroppen i henhold til thailandsk medisinsk teori. Klienten skal ha klær på under hele behandlingen og det benyttes ikke olje. Ingen verktøy er tillatt. Det legges vekt på ergonomi og helhet.

Wellness. Her inngår de mykeste klassiske massasjegrepene i kombinasjon med aromatiske oljer og andre spaprodukter som skrubb, urtekompress, varme stener m.m. Målet er å gi kunden en fantastisk opplevelse som også gir generell avspenning og avkobling. Det legges vekt på flyt og variasjon.

Freestyle. Her kan alle metoder kombineres fra både vestlige og østlige tradisjoner. Det kan også benyttes elektriske og mekaniske hjelpemidler. Det legges vekt på kreativitet, kommunikasjon, kundeopplevelse og showeffekt.

Premiering

Alle massasjebehandlingene vurderes av arrangementets dommere som deler ut poeng til hver deltaker basert på et objektivt sett med kriterier (teknikk, presisjon, flyt, ergonomi, klientkontakt, kreativitet m.m.). Klienten vil i tillegg gi poeng ut fra sin opplevelse av behandlingen. I finalen vil også publikum kunne bidra med poeng.

I hver kategori deles det ut medaljer til de tre deltakerne med flest poeng. En eller flere fra hver kategori går videre til finalen, hvor alle de ulike metodene blir bedømt sammen. Til slutt kåres en vinner, og de tre beste får medaljer.

Tittelen Norgesmester gis til den best plasserte norske deltakeren i finalen. En internasjonal deltaker kan altså vinne konkurransen men ikke tittelen.

Vinnerne kan vente seg flotte ekstrapremier i form av sponset deltakelse i EM og VM. Avhengig av budsjett og sponsorer vil det også bli ekstra premiering av andre gode plasseringer (flere detaljer senere).

Alle deltakere som ønsker det kan få vite hvordan de ble bedømt, og hvis det er tid kan de også få personlig tilbakemelding fra dommerne. Vi anbefaler hver deltaker til å bruke dette til å utvikle seg videre.

Rettigheter

Alle behandlinger, foredrag, workshops og premieutdelinger kan bli tatt opp på foto og video, og brukes i omtale og markedsføring i alle kanaler. Opptakene kan også deles videre til mediekanaler og andre partnere etter arrangørens ønske.

Ved å være med i Norgesmesterskapet i Massasje som arrangør, dommer, hjelper, deltaker eller publikum gir du arrangøren disse rettighetene uten forbehold.